מודל ה-CMA של חברת "פסיפיק הולדינגס" הוא מודל ייחודי מסוגו להשקעה בנדל"ן מניב. המודל פותח בשנת 2009, על ידי מנכ"ל ובעלי "פסיפיק הולדינגס", עו"ד יובל זיו, והוא מעניק משמעות חדשה, ייחודית ומיוחדת למונח "השקעה פסיבית". המודל פותח מתוך הכרה ורגישות לצרכי המשקיעים בנדל"ן מניב בארה"ב וניתן כשירות בלעדי למשקיעים של "פסיפיק הולדינגס".
הרעיון המוביל של מודל ה-CMA הוא: אתה, המשקיע, מקבל תשואה קבועה, בכל מצב. בפועל, מדובר בהעברת הסיכון הכרוך בבעלות בנכס נדל"ן מהמשקיע לחברת הניהול המנהלת את הנכס.
תשואה קבועה, גבוהה ומגובה בערבות בנקאית
המודל הייחודי מאפשר לכל מי שמשקיע בנכס נדל"ן בארה"ב דרך "פסיפיק הולדינגס" לקבל תשואה שנתית קבועה, גבוהה ומוסכמת בשיעור של 9%, כפול מהתשואה המקובלת בישראל, בהתנהלות חוזית מול חברת הניהול לתקופה של שנה אחת. התשואה משולמת למשקיע בתשלומים חודשיים, הניתנים למשקיע מיום רכישת הנכס ועד לתום השנה (12 חודשים).
יתרונותיו של מודל CMA בהשקעות נדל"ן בחו"ל ובארה"ב
היתרון הראשי ביישום מודל CMA הוא העלויות האטרקטיביות. יישום המודל אינו כרוך בכל עלות נוספת למשקיע והנכסים המוצעים למשקיעים הישראלים הם נכסים במחיר אטרקטיבי, הנמוך ב-10% לפחות מהמחיר שמוצע לאמריקאים. היבט נוסף וייחודי למודל הוא שהוא מאפשר למשקיע לקחת משכנתא מבנק בארה"ב. דבר זה מתאפשר מכיוון שחברת "פסיפיק הולדינגס" לוקחת על עצמה את האחריות לשלם לבנק את התשלומים החודשיים למשך התקופה המוסכמת.
משקיעים ללא סיכונים
חלק נוסף וחשוב במודל הייחודי הוא שחברת "פסיפיק הולדינגס" נושאת בכל הוצאות הניהול והאחזקה של הנכס, ואף בסיכונים הרבים הכרוכים באחזקת נכס כזה מעבר לים. על סיכונים כאלה נמנים: נכס אשר נותר תקופה ללא שוכרים, פינוי שוכר סרבן, נזקים הנגרמים לנכס, בלאי מוגבר עקב שוכר הרסני, ביקורות על ידי העירייה ו/או גופים פדרליים כגון 8 section (תמיכה כלכלית מגופים ממשלתיים בארה"ב שמאפשרים דיור למעוטי יכולת ) , הוצאות משפטיות ועוד.
בשורה התחתונה: מודל ה-CMA מאפשר למשקיע לרכוש נכסים במחירים אטרקטיביים, ליהנות מהשבחה, מניהול שוטף והחשוב מכל: מראש שקט.
<< לחצו כאן לצפייה בסרטון על מודל ה-CMA>>
<<לחצו כאן לצפייה בסרטון אודות היתרונות שמציע מודל ה-CMA למשקיע הישראלי>>
פתרון בעיות ברכישת נדל"ן בחו"ל על ידי מודל CMA
להלן כמה מהגורמים המרתיעים משקיעים מרכישת נדל"ן בחו"ל, בהם מטפל מודל ה-CMA בהצלחה מרובה:
• רכישת נכס במחיר מופקע, מעל לשוויו הריאלי
הפתרון: לפי מודל ה-CMA, מחיר הנכס נקבע באמצעות הערכת ברוקר מוסמך (BPO - Broker price opinion )
• קניית נכס בשכונת רפאים
הפתרון: מודל ה-CMA מנטרל את הסיכון הזה, כיוון שאם הנכס לא יושכר – חברת "פסיפיק הולדינגס" תפסיד ולא המשקיע, כך יודע המשקיע שהוא אינו קורבן של "פגע וברח".
• קושי בניהול נכס שאינו נמצא קרוב למשקיע
הפתרון: מודל ה-CMA מנטרל לחלוטין את הסיכון הנ"ל, שכן המשקיע הופך למעין משקיע באג"ח, בתשואה גבוהה, כשהבטוחה הינה הנכס הנרשם על שמו בקאונטי (טאבו) האמריקאי.
• קניית נכס שהבעלות בו לא נקיה
הפתרון: כל נכס נמסר למשקיע אחרי שנבדקים ונרשמים בטאבו כל המסמכים, ומונפקת למשקיע פוליסת ביטוח על הבעלות, המבטחת ב-100% את הבעלות שלו.
• מכירת נכס הנמצא רחוק מהמשקיע שאינו בקיא בהליכי המכירה בארה"ב
הפתרון: במסגרת מודל ה-CMA, מתחייבת "פסיפיק הולדינגס" לדאוג לסכום המכירה הטוב ביותר שיהיה ניתן להשיג לאותו נכס ספציפי.
• "פסיפיק הולדינגס" תפשוט את הרגל ו/או לא תעמוד בהתחייבויותיה.
הפתרון: על פי מודל ה-CMA, הנכסים שייכים ב- 100% לבעל הנכס, לכן גם הסיכון הזה לא רלוונטי למשקיע.
היתרונות שמציע המודל למשקיע הישראלי:
עוד על מודל ה-CMA: